Източник: Тиквено желирано парфе с извара
Продукти:
500 гр. тиква
500 гр извара
1 ч.ч захар
1 ванилия
30 гр. желатин
200 мл. вода
50 гр. орехи
Приготвяне:
Обелете и нарежете тиквата на парчета, които след това сварете на пара. Изстиналата тиква пасирайте на пюре със захарта. Прибавете изварата и ванилията.Пасирайте добре до хомогенна смес. Желатина залейте с водата , остевете да набъбне и след това разтопете на водна баня. Охрадете го. Прибавете желатина към тикветата смес. Изсипете във тортена форма с пръстен. Отгоре поръсете с наразаните орехи.
В оригинарната рецепта има лимонова и портокалова кора, които аз не сложих. Така ванилията ще се загуби в цитрусовите аромати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар