Както всачкя рецерта за кекс и тази е с безброй варианти. Аз използвам рецептата по-долу.
Продукти:
4 яйца
1 ч.ч захар
1ч.ч прясна мляко - на стайна температура
1 ч.ч олио (следващият път ще сложа 1/2 олио и 1/2 масло)
2 ч.ч брашно
2 с.л. какао
3 бр. ванилия
1 бакпулвер
щипка сол
Приготвяне:
Яйцата разбйте със захарта, докато се стопи. Прибавете млякото и олиото и разбъркайне на ръка. Прибавете брашното, бакпулвера, солта и ванилията. Разбъркайте добре. Разделете сместта на 2 части. В едната добавете какаото и разбъркайте.
В намазнена и наръсена с брашно тава започнете да слагате по 2-3 сл. от едната смес, а след това в средата на първата сложете 2-3 сл. от друтага смес. Редувайте докато свършат двете смеси. Печете 40-45 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Проверявайте какса с клечка за зъби. Не отваряйте фурната поне 20 минути.
Пожелание може да залеете кекса с шоколад.
Може дори да разрежете кекса на две, да го намажете с крем и да го превърнете в торта.
И аз го правя доста често! Много е сполучлив!
ОтговорИзтриванеhttp://thingamyjic.blogspot.com/
О, да. Стана страхотен.Другия път ще сложа орехи и портокалови кори.
Изтриване