1 пакет паста - аз придрочитам панделките.
300 грама шунка или бекон
1 кутия топени сиренца - 8 броя
ким
1 течна сметана за готвене - от животински поизход
1 ч.ч прясно мляко
1 с.л. брашно
75 гр. масло
сух босилек
Приготвяне:
Сварете пастата.
Разтопете половината от маслото в тава. Изситете половината паста и разбъркайте, за да попадне масло по панделките.
Месото нарежете на кубчета и разпределете върху макароните.
В тефлонов тиган 1/3 от останалото масло да се разтопи. Прибавете триъгълниците топено сирене и изчакайте да се разтопи и то. След това изсипете сметаната и оставете да покъкри 4-5 минути. Сложете стрития босилик и стрития ким.
Изсипете върху шунката.
Сложете останалите макарони.
Пригответе сос бешамел от маслото, брашното и млякото.
Залейте макароните с него и запечете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар