Люси, благодаря ра рецептата. Стана превъзходно.
Продукти:
Един пакет големи макарони черупки
Продукти за плънката:
500 гр. рикота
1 яйце
сол на вкус
400 гр. замразен спанак
2 топчета моцарела
Продукти за соса:
Оригиналът може да намерите в линка по-горе. Аз използвам Италиански доматен сос
Приготвяне на макароните:
Вземете огнеупорна тава и в нея наредете суровите макарони, за да видите, колко ще са ви необходими. Сварете ги в подсолена вода, докато поомекнат. Не трябва да са напълно готови.
Приготвяне на плънката:
Слагаме замразения спанак в загрят тиган, докато омекне и се изпари водата. Изстискайте спанака, за да сте сигупни, че водата е премахната максимално. Добавете го към рикотата, яйцето и солта ( аз сложих и малко черен пипер). Разбъркайте, докато всички продукти се хомогенна консистенция.
Доматения сос пригответе според указанията, дадени в линка.
Соса се изсипва в тавата за печене.
Напълнете черупките със спаначената смес.
Поръсете със ситно нарязаната моцарела.
Печете около 20-30 минути в пердварително загрята фурна на 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар