По идея на : http://www.cookwithasmile.
Продукти:
2 кг. свински ребра
300гр. готов барбекю сос - ползвах такъв от Кауфланд
2 с.л. мед
2 препълнени с.л сух риган
5 с.л. оцет балсамико
2 с.л соев сос или уни сос
4 скилидки чесън
2 с.л. пушен червен пипер
2с.л. червен пипер - ако предпочитате може да сложите лют червен пипер.
сол и черен пипер
олио за навазване на месото
Начин на приготвяне:
Месото се намазва с олиото и се натрива със солта и черния пипер. Останалите продукти се смесват до хомогенна смес и месото се овазва с нея. Оставете го да почине за няколко часа в хладилника.
Покрийте тавата с фолио и я сложете в загрята фурна на 220 градуса. След около 30 минути намалета градусите на 150. Печете още около два-два и половина часа. Махнете фолиото и ако е необходимо облейте месото със соса. Печете още около 15 минути за загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар