Продукти:
За тестото:
100 гр. масло
1 яйце
1/2 чаена лъжица сол
250-300гр. браино
(2-3сл.вода ако е необходимо)
За гъбената смес:
1кг. гъби
400 гр. заквасена сметана
2 кубчета пилешки бульон
Масло
Начин на приготвяне:
За тестото:
Омесете меко тесто от продуктите. Ако е необходимо добавете водата. Разгочете тестото на коре по-голяма от диаметъра на тавата, за да може да се покрият и сетнете й.
За гъбената смес:
Измитете гъби се нарязват и задушават с маслото. Прибавят се 2-те кубчета бульон и заквасената сметана.
Изсипете гъбите в тавата с тестото. Изравнете и печете около 25-30 мин. на 180 градуса.
Препоръка: консумирайте тартата с изстудено бяло сухо вино.
Няма коментари:
Публикуване на коментар