Етикети
- Безглутенови рецепти (3)
- Десерти (16)
- Други (4)
- Паста (6)
- Салати (3)
- Сладки (29)
- Сладкиши и кексове (28)
- Супи (2)
- Тестени изделия (27)
- Торти (23)
- Ястия без месо (13)
- Ястия с варива (2)
- Ястия с кайма (4)
- Ястия с месо (9)
- Ястия с птиче месо (3)
четвъртък, 27 август 2015 г.
Торта с праскови и маскарпоне
Продукти:
800 гр. праскови
100 гр. пудра захар
500 гр. маскарпоне
300 гр. извара - аз сложих крема сирене
300 гр. бишкоти - аз използвах тези Бишкоти Перун - 3 пакета
1 лимон
4-5 с.л. коняк Амарето
Начин на приготвяне:
Маскарпонето, изварата, 50 гр от пудрата захар, кората от лимона и сока от половината лимон се разбиват до хомогенна смес.
Прасковете се попарват, за да се обелят по-лесно. След това се пасират с останалите 50 гр. захар и коняка.
В тавичка или тортена форма се слага един ред бишкоти.
Слага се от прасковеното пюре един слой, върху бишкотите.
Върху пюрето се слага част от крема с маскарпоне и се заглажда.
Заглаждавето на крема е доста трудно, защото пюрето е много течно.
След това пластовете се повтарят и се завършва с крем. На втория път, използвах пош, с който по-лесно да нанеса крема.
Укресете пожелание.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар