неделя, 7 май 2017 г.

Кекс трансформиран в торта

От години не употребявам българско масло, защото качеството и аромата са под всякаква критика. За съжаление попаднах и на немско такова. След като бъде изпечено, въпосното масло си има съсвсем нормален аромат и вкус, за щастие. Чудейки се какво да сътворя с миризливото масло се сетих за Масленият кекс на Джемма, който съдържа доволно количество масло. Източник:http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_1625.html

Продукти:
500 гр. брашно
1 бакпулвер
щипка сол
315 гр. масло
500 гр. пудра захар
5 яйца
310 мл. прясно мляко
30 гр. какао

За крема:
800 мл. течна животинска сметана
пудра захар на вкус
6 ванилии

Компот от праскови за напояване

7-8 банана пожелание

Начин на приготвяне:
Разбивам маслото с пудрата захар с миксер, добавям яйцата разбити с млякото . След това на ръка добавям брашното със солта, бакпулвера и какаото. Пече се на 180 градуса. Пекох в електрическа тенджера без кръгчето в средата. Идеята беше да се получи като блат за торта. Оставя се да изстине и се разрязва на три части.

Разбива се сметаната със захарта и ванилията.

Сглобяване:
Вземете единият блат и го напоете с компота. Сложете слой сметана и върху нея банани, срязани по дължината на половина. Сложете още сметана, за да покриете бананите. Сложете втория блат и повторете: сметана, банани, сметана. Сложете последния блат и напоете със компот. Замажете цялата торта с останалата сметана. Украсете пожелание.


Няма коментари:

Публикуване на коментар