Продукти:
Един пакет големи макарони черупки
За каймата:
700 гр. кайма смес
2 средно големи глави лук
6-7 скилидки чесън
черен пипер
сол, ако е необходимо
риган
босилек
мащерка
олио
За сос бешамел
2 с.л. масло
2 с.л. брашно
300 мл. прясно мляко
индийско орехче
За доматения сос Италиански доматен сос
Кашкавал пожелание
Начин на пригатвяне:
Приготвяне на макароните:
Вземете огнеупорна тава и в нея наредете суровите макарони, за да видите, колко ще са ви необходими. Сварете ги в подсолена вода, докато поомекнат. Не трябва да са напълно готови.
Доматения сос пригответе според указанията, дадени в линка.
За каймата:
Загряваме олио в тиган и слагаме лука. След като придобие златист цвят слагаме чесъна. След около 1-2 добавете каймата. Изръпжете я до готовност. Свалете от огъня и прибавете подпарвките. Разбъркайте.
Отделете около 1/2 ч.ч. от доматения сос и го добевете към каймата. Останалия доматен сос се изсипва в тавата за печене. Вземете една макаронена черупка и я напълнете на 2-3 с каймата. Поставете я върху доматения сос. Продължете и с останалите чурупки.
За соса бешамел:
Към разтопеното маслото се добавя брашното и се бърка с телена бъркалка. Добавя се и млякото и се готви на бавен огън, докато сместа се сгъсти. Накрая се слага индийското орехче. Изсипете го върху напълнените макаронени черупки.
Печете около 20-30 минути в пердварително загрята фурна на 200 градуса.
Поръсете с настъргания кашкавал и запечете докато придобие златист цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар