Етикети
- Безглутенови рецепти (3)
- Десерти (16)
- Други (4)
- Паста (6)
- Салати (3)
- Сладки (29)
- Сладкиши и кексове (28)
- Супи (2)
- Тестени изделия (27)
- Торти (23)
- Ястия без месо (13)
- Ястия с варива (2)
- Ястия с кайма (4)
- Ястия с месо (9)
- Ястия с птиче месо (3)
неделя, 17 септември 2017 г.
Кекс с ябълки
Оригиналната рецепта е с круши на Ева Тонева. Невероятно вкусен и ароматен кекс. Източник: Кекс с круши. Благодаря, Ева.
Продукти:
200 гр меко масло
200 гр пудра захар
3 яйца
280 гр брашно
2 ч.л.бакпулвер
ванилия на прах
2 ч.л.какао
50 мл ром
450 гр круши, почистени и нарязани на малки кубчета - замених крушите с ябълки.
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото и захарта до кремообазна смес.
Добавете едно по едно яйцата, разбивайте след всяко по 1-2 минути.
Смесете брашното, бакпулвера и ванилията, пресейте ги и прибавете към яйчната смес.
Отделете 1/3 от тестото в друг съд, прибавете какаото и рома, разбъркайте.
Към светлото тесто прибавете плодовете.
Намазнете формата за кекс и я поръсете с брашно.
Изсипете в нея половината от светлото тесто, след това какаовото и накрая останалото светло.
Нож или вилица потопете в тестото и направете няколко кръгови движения по цялата форма.
Печете 40-50 минути в предварително загрята до 175 градуса фурна.
Проверявайте готовността с дървена клечка.
Охладете кекса 10 минути във формата, извадете го и охладете напълно върху решетка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар