Продукти:
650 гр сирене
500 гр брашно
5 яйца
180 гр масло
Начина на приготвяне:
Замесваме тесто от брашното и яйцата. Разделяме го на 7 еднакви по големина топки, които се разточват на тънки кори. Две кори се запазват цели, останалите се разрязват на четири части, защото е по-лесно за работа. Ако кората е цяла трудно се обработва.
Разтопяваме маслото. Намазваме тавата, в която ще правим баницата и слагаме една от целите кори. поръсваме с масло и сирене. В тенджера се загрява вода със сол. Разрязаните кори се слагат в горещата вода, след което се охлаждат в съд със студена. Охладените кори се редят в тавата, като се редуват с натрошено сирене и масло. Накрая се полага втората цяла кора (не се потапя във вода) и краищата се завиват навътре. Намазва се с масло. Баницата се пече в умерено загрята фурна при температура 180 градуса.
Забележка: След като извадих баницата я поръсих с вода и я завих с кърпа, за да се задуши и омекне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар