неделя, 31 януари 2021 г.

Чийзкейк Ferrero Rocher

В предишни публикации съм ви споменавала, че дъщеря ми много обича шоколад. По този повод за Коледа тя избра десерта, който да приготвим, освен всички  сладки, задължителни по това време на годината. Разглеждайки в Интернет, попадна на чийзкейк  на Ева Тонева - Чийзкейк Ferrero Rocher. И друг път са пробвала нейни рецепти и нямах съмнение, че и този път ще имаме нещо вкусно на трапезата. 

Продукти:

500 гр Маскарпоне

350 гр крема сирене

600 гр Нутела

200 мл сметана 30%

20 гр желатин

100 гр вафли с лешников крем

За декорация:

100 гр Нутела

бонбони Ferrero Rocher

шоколадови керемидки (Tuiles)

Начин на приготвяне:

Поставете хартия за печене във форма за кекс с обем 1,5 литра.

В купа разбъркайте Маскарпонето, крема сиренето и Нутелата.

Залейте желатина с 4-5 с.л. студена вода, оставете за 10 минути.

На водна баня или в микровълновата загрейте до втечняването му.

Добавете го към крема, разбъркайте до гладкост.

Разбийте сметаната до меки върхове, добавете я в крема.

Изсипете сместа във формата, заравнете и охладете за 10 минути.

По повърхността разпределете вафлите и леко ги притиснете.

Покрийте десерта с фолио и охладете за поне час.

Извадете чийзкейка върху десертна чиния.

Намажете го отгоре с тънък слой Нутела.

Украсете по желание с шоколадови керемидки и бонбони Ferrero Rocher.





Няма коментари:

Публикуване на коментар