Продукти:
За пастата, за една порция:
100 гр. брашно
1 яйце
Продуктите за пестото са на око:
босилек
орехи
сол
чесън
зехтин
Начина на приготвяне на пастата:
Направете кладенче в брашното и сипете яйцето. Разбъркайте внимателно с пръсти и постепенно добавяйте брашното. Ако тестото е прекалено сухо, намокрете ръцете си и месете с тях. Месете тестото в продължение на няколко минути, като го натискате силно, за да се активира глутена и тестото да стане еластично. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
Поръсете плота с брашно, извадете тестото от хладилника и поръсете и него с малко брашно. Аз нямам машинка за пасти и го разточих с точилка. След това нарязах тестото на тънки ленти. Прясната паста се вари съвсем кратко - 2-3 минути, докато изплува на повърхността.
Начин на приготвяне на пестото:
Всичко пасирах и сложех в бурканче. Страшно вкусно, част от орехите останаха на малки парченца и хрупкат.
Отцедете пастата и сложете малко от пестото. Разбъркайте. За разкош настържете пармезан или добавете моцарела.
Ако желаете може да си приготвите и италиански сос, който е перфектен за тази паста Италиански доматен сос
Няма коментари:
Публикуване на коментар