петък, 20 септември 2013 г.

Италиански доматен сос

Това е сос, който моята майка прави и е идеален за пица, спагети, патладжани и каквото друго ви хрумне.

Продукти:
3-4 скилидки чесън
1 глава лук
5-6 големи домата (количиството домати е в зависимос от нуждите, за които ще се ползва)
сол
черен пипер
сух риган
босилек
олио

Приготвяне:
Чесъна се нарязва на ситно и се запържва, докато си пусне аромата. Прибавяме лука също нарязан на ситно и пак запържваме. Добавяме доматите и оставяме на слаб огън да се сгъсти. Отне ми около час, защото количеството домате беше голямо и водата се изпаряваше по-бавно. След като се сгъкги се слагат ригъна, солта и черния пипер. Оставете още около 5 минути на котлоно. Свалете от огъня и добавете босилека (босилека се накъсва, не  го режете, променя аромата си).
Към този сос прибавих изпечен на грил-тиган патладжан.



Няма коментари:

Публикуване на коментар