петък, 20 септември 2013 г.

Месо с ориз и гъби

Продукти:
600 гр. свинско месо
1 буркан гъби
1 глава лук
1 и 1/2 ч.ч ориз
1 инстантна гъбена супа
бульона от месото
сол
черен пипер
олио

Приготвяне:
Запържете месото в малко олио. След това добавете вода и сол и сварете месото. Аз правя това в тенджера под налягане. Може да направите тази операция от предишния ден.
Нарежете лука и запържете с малко олио. Добавете гъбите и ориза ( ориза, задължително измийте със студена течеща вода поне 2-3 минути. Колкото повече го миете, толкова по ще се рони след това и няма да се смива и слепва). Запържете и тях, докато ориза стане прозрачен. Сложете ориза с гъбите в тава и добавете черния пипир и инстантната супа. Разбъркайте и добавете месото. Залейте с бульона, в който е врябво месото и запечете.






Няма коментари:

Публикуване на коментар