неделя, 17 септември 2017 г.

Торта Медовик с два крема

Източник Торта Медовик

Продукти:
1 кутия блатове за медена торта - ако желаете може и сами да опечете блатовете.
За сметановия крем:
500гр. заквасена сметана 20%
300 гр. пудра захар
За крема от кондензирано мляко:
1 кутия кондензирано мляко
200 гр масло
За поръсване:
Бисквити по желание (най-добре от маслено тесто)

Моите забележки: Сложих 700 гр. зквасна сметана от 25% , но количеството определено не стига. Най - добре е 900 гр, за да може да намажете цялата торта и бисквитените трохи да полепнат.
Сложих подсладено кондензирано мляко и намалих количеството пудра захар. Крема с кондензираното мляко става много сладък, подсладете заквасената сметана съвсем леко. В противен случай рискувата тортата да стане безобразно сладка.
Може да сложите орехи между кремовете.

Начин на приготвяне: 
Разбиваме сметаната със захар, като я добавяме на части .
А кондензираното мляко разбиваме с маслото. Маслото трябва да е със стайна температура, но не прекалено меко.
Поставяме крем по избор в чиния и поставяме отгоре корите - така най-долната кора ще е най-мека, напоена с крем.
Правим цялата медена торта, като редуваме двата крема. Не е важно в каква последователност ще мажете блатовете. Важно е друго - колкото повече крем има, толкова по-вкусна и нежна ще е тортата.
Начупваме бисквитите и ги смиламе в блендера. Обилно посипваме с трохите тортата отгоре и отстари. Оставяме да престои на стайна температура за 1,5-2 часа и прибираме в хладилник за 6 часа, а най-добре - за нощ.



Няма коментари:

Публикуване на коментар