петък, 18 октомври 2013 г.

Домашни бисквити ОРЕО

Дъщеря ми е голям любител на бисквитите ОРЕО и може да яде в неограничени количаства, ако не я спра. Всички знаем, че домашно прготвените бисквити са по-полезни и по-вкусни. Ето, че днес най-накрая реших да пробвам да направя тези сладки. Ефекта беше "УАУ".Много вкусни, много лесни и най-вече бързи. Рецептата взаимствах от тук Домашни бисквити ОРЕО.

Продукти:
175 гр. брашно
45 гр. какао
1 ч.л сода
1/4 ч.л бакпулвер
1/4 ч.л. сол
300 гр. пудра захар
140 гр. масло
1 яйце

Продукти за крема:
57 гр. масло
57 мл. олио
280 гр. пудра захар
2 ч.л ванилия

Приготвяне:
Смесете сухите съставки. Разбийте маслото с яйцето и постепенно прибавяйте сухата смес.
сложете малко количества от сместа в ръцете си и направете топче. След това с длани притиснете, за да се получи диск. поставете ги в тава застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 300 градуса, за 9-10 минути.
За крема: сложете маслото и олиота в купа и разбивайте на наска степен  с миксера. Добавете захарта и бийте докато се стопи. Накрая прибавете ванилията.
След като изстинат бисквитките намажете ги с крема и слепете. Първоначално бисквитите са доста твърди, но след като се слепят омекват буквално за минути.
Моите бележки: 1) Общото количаство захар в оригиналната рецепта е 580 гр. - МНОГО Е! Аз използвах по-малко от 500 гр и пак са много сладки. Максималното количество трябва да е около 350 грама.
2) Печете бисквитете за около 5 минути на 200 градуса, но все пак ги наблюдавайте. Моята фурна на 250 градуса ( това са максималните й градуси) на 5 минута вече прегори някои бисквитки.
3) Крема го направих само с масло, не обичам вкуса на олио в следкиши. Стана много добре.


2 коментара:

  1. Да питам маслото разтопено или цяло трябва да е

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Маслото е меко, неразтопено,за да се бие с миксер

      Изтриване