четвъртък, 19 декември 2013 г.

Медено-джинджифилови сладки без яйца

Рецептата е от курса на сп. Меню
Продукти:
75 мл. вода
200гр светло кафява захар
45 мл. мед
45 мл. глюкоза
1 с.л смлян джинджифил
1 с.л канела
1/2 ч.л. смлян карамфил
250 гр. масло
 1 щипка сол
1 ч.л сода
600 гр. брашно

Приготвяне:
Смесете водата+захарта+мед+глюкозата+джинджифилът+канелета и карамфилът. Щом всичко заври се сваля от огъня и се добавя маслото нарязано на кубчета, разбърква се до хомогенна смес и се сипва содата. Охлажда се до стайна температура.
Добавя се брашното и се омесва на лепкаво тесто. Увива се във фолио и се оставя в хладилника поне 2 часа.
Тестото се разточва върху набрашнена повърхност с дебелина около 5 мм. Изрязват се сладките и се охлаждат 30 минути.
Пекат се 8-10 минути на 200 градуса.
Украсяват се пожелание.






Няма коментари:

Публикуване на коментар