четвъртък, 26 декември 2013 г.

Картофено руло ала Стефани

Продукти:
1 кг. картофи
1 бурканче стерилизирани гъби (може и пресни около 300 гр)
1 гл. лук
3-4 червени печени чушки
4-5 кисели краставички
5 пушени пилишки бутчета от към крилата (може да използвате всякакво друго пушено месо)
Може да пропуснете месото ако желаете.
200-250 гр. кашкавал
50 гр. масло
2 яйца
5-6 сл. мазнина (олио, зехтин)
сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне:
Сварете картофите, както ви е удобно. Аз го правя на пара. Докато са топли ги намачкайте и сложете маслото да се разтопи и оставете да се охладят. След това прибавете яйцата и кашкавала. Опитайта, за да установите дали е необходимо да добавите сол на плюрето.

Нарежете лука и го запържете с мазнината, добавете гъбите. След около 8-10 минути прибавете нарязаните на кубчета чушки, краставички и месо. Пържете още около 10 минути на среден огън (при мен на 4 от 6 степени). Добавете солта и пипера.
В правоъгълна тавичка за кекс разпределете 2/3 от пюрето, като образувате вдлъбнатина в средата.

 Напълнете вдлъбнатината със запържената смес.

Отгоре разпределете останалото пюре.
Пожелание може да поръсите с шашкавал и да запечете до порозовяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар