четвъртък, 27 юни 2013 г.

Моето пиле жулиен

Продукти:
около 800 гр. пилешки гърди
100-150 гр. шунка, бекон или каквото имате в хладилника
1 бурканче гъби
3-4 кисели краставички
3-4 триъгълничета топено сирене
250 мл. течна сметана
олио за запържване на пилето

Всички продукти са ориентировъчни, може да увеличите или намалите количествата им - по ваш вкус.

Приготвяне:
Нарязвам пилето на ивички и го слагам в тигана с олиотол Когато месото е готово прибавям бекона или шунката. Леко се запължват и добавям гъбите и краставичките на кубчета. Оставям на огъня да поизври водата от гъбите и краставичките.


След това топеното сирене и като се разтопи сипвам сметаната. Оставям да се посгъсти. Като го сваля от котлона слагам малко кашкавал, но това е пожелание. Ястето е подходящо за зимния период.

Няма коментари:

Публикуване на коментар