сряда, 26 юни 2013 г.

Баница с халва

Споменавайки за баница с халва, всички хора реагират с: " Как така с халва?!" Ето как.
Ползвах тази рецепта http://aelisaelis.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html ,но с леки изменения в количеството продукти.

Продукти:
1 пакет фини кори
поне 600 гр халва - три пакето то халва Любивка по 200гр ми стигат идеално.
250 гр. масло

За сиропа:
1 ч.ч вода
1/2 ч.ч захар

Начин на приготвяне:
Взима се една кора и се намазва с радтопеното масло. Върху нея се слага втора кора и тя са маже с масло. Отгоре се настъргва халвата. Завива се на руло. Може да го направите като вита баница ии да остане на руло.Така се процедира с останалите кори. След като баницата е наредна се намазва обилно с малсо. Пече се на 170 градуса до зачервяване.
Сиропа се приготвя предварително. Ври се 5-6 минути. Горещата баница се напръсква със студения сироп. Завивав се с хартия и след това с хавлиена кърпа.
Да ви е сладко.

Не се вижда много добре на снимката, но тавата със здравеца и въпросната баница.

Няма коментари:

Публикуване на коментар