сряда, 26 юни 2013 г.

Десерт със сирене "Крема"


Продукти:
125 гр. масло
1 пакет бисквите Еверест с масло или какао - по ваш избор.
Плодове от компот - най-хубаво става с вишни. Аз имам специално стерилизирани вишни за такива десерти. Става и с банан, на снимката по-долу е точно в този вариант.
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ванилия
250 гр. крема сирене - може да ползвате филаделфия или рикота.

Приготвяне:
Маслото се разтопява в тавичка ( с приблизителни размири 30 х 20, но може и в кръгла).
Напеждат се бисквитите в разтопеното масло и върху тях се слагат плодовете.. Поръсва се с 2-3 с.л кристална захар, но може и без нея.
Разбиват се яйцата сас захарта и ванилията. Прибавят се кремата сирене. Сместа е много течна и пръска навсякъде, използвайте дълбока купа. След като всичко се е смесило добре се изсипва върху плодовете и се пече около 20 минути.

Препоръчвам да се прави с вишни, защото е по-лек и свеж. С банан става доста сладко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар