Етикети
- Безглутенови рецепти (3)
- Десерти (16)
- Други (4)
- Паста (6)
- Салати (3)
- Сладки (29)
- Сладкиши и кексове (28)
- Супи (2)
- Тестени изделия (27)
- Торти (23)
- Ястия без месо (13)
- Ястия с варива (2)
- Ястия с кайма (4)
- Ястия с месо (9)
- Ястия с птиче месо (3)
сряда, 26 юни 2013 г.
Десерт със сирене "Крема"
Продукти:
125 гр. масло
1 пакет бисквите Еверест с масло или какао - по ваш избор.
Плодове от компот - най-хубаво става с вишни. Аз имам специално стерилизирани вишни за такива десерти. Става и с банан, на снимката по-долу е точно в този вариант.
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ванилия
250 гр. крема сирене - може да ползвате филаделфия или рикота.
Приготвяне:
Маслото се разтопява в тавичка ( с приблизителни размири 30 х 20, но може и в кръгла).
Напеждат се бисквитите в разтопеното масло и върху тях се слагат плодовете.. Поръсва се с 2-3 с.л кристална захар, но може и без нея.
Разбиват се яйцата сас захарта и ванилията. Прибавят се кремата сирене. Сместа е много течна и пръска навсякъде, използвайте дълбока купа. След като всичко се е смесило добре се изсипва върху плодовете и се пече около 20 минути.
Препоръчвам да се прави с вишни, защото е по-лек и свеж. С банан става доста сладко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар