вторник, 25 юни 2013 г.

Пиле по странджански

Рецептата знам от много години, от вестник, който вече не се издава.За съжаление нямам снимков материал. С тази рецепта, миналата година, спечелих голямата награда на сп. Кулинарен журнал - халогенна фурна - https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10150371367549732&set=a.432315179731.230088.156594499731&type=3&theater .

Едно пиле се нарязва на порции. Поръсва се с червен и черен пипер. Слага се в тава и се наръсва с олио и се залива с пирешки бульон ( 2 кубчета + 500 мл. вода). Покрива се с фолио и са задушава във фурната около 50-60 минути.
Изпечета 1 кг пиперки, обелете и нарежете на тънки ивици. Разбъркайте ги със сол и чесън на вкус. Разтопете около 50 гр. масло, добавете една кутийка топено сирене и около 200-250 гр. сметана. Бъркайте на тих огън, подправете със стрит ким и босилек.
Махнете фолиото от пилето, ако има течност печете още малко без него- месото да получи лек загар. Наредете чушките като решетка върху месото и зелейте със сметановия сос.Запечете ястието за около 10-15 минути във фурна

Няма коментари:

Публикуване на коментар