четвъртък, 27 юни 2013 г.

Канелени рулца

Това са невероятно вкусни и ароматни рулца, които много исках да направя. Използвах рецептата на Захарно петле, от форума: Гответе с мен. http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,815.msg11484.html#msg11484

Продукти:
2 ч.чаши брашно
1 с.л бакпулвер
1 ч.л. сол
1/2 ч.л.сода
1/4 ч.чаша олио
3/4 ч.чаша прясно мляко
1 пак.масло(размекнато)
3/4ч.чаша захар
1ч.л.канела
1ч.чаша прясно мляко(пожелание за сиропиране) аз не съм сиропирала.

Проготвяне:
В купа размесваме брашното,бакпулвера,солта и содата.След това добавяме олиото и млякото(3/4ч.чаша) разбъркваме.Местим тестото от купата и месим до получаване на гладко тесто.Разточваме правоъгълник с размери 30 на 15см.(приблизително).Намазваме маслото върху тестото.В малка купа смесваме захарта и канелата и поръсваме върху маслото.Навиваме руло от правоъгълника и нарязваме на филийки дебели около 2см.Нареждаме в намаслена тавичка и печем на 200 градуса 15-20 минути или до леко покафеняване.Изваждаме от фурната и ги заливаме с прясното мляко(1ч.ч.).Сервираме топли.



Забележка: Ако много ви се хапват такива рубца, но нямате търпението да ги месети, вземете готово бутер тесто и го наръсете със захар, канела и орехи. Навиваме руло и нарязваме на филийки дебели около 2см. печете зо зачервяване :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар