сряда, 26 юни 2013 г.

Торта Маркиза

Продукти:
6-7 пакута бишкоти - не използвайте бишкоти савоярди!!!
100 гр. какао
300 гр. масло
200 гр. пудра захар
5-6 с.л кристална захар
6 яйца
ром и ванилия на вкус
компот от праскови или круши - в случай, че нямата си направете захарен сироп в съотношение 1:1.

Приготвяне:
Залейте какаото с гореща вода, да стане на каша. Оставете да изстине.
Разделете жълтъците от белтъците.
Маслото се разбива с пудрата захар и постепенно се прибавят 6-те жълтъка. След като всичко е добре смесено се прибавя какаото. Добавяме рома и ванилията
Белтъците се разбиват на сняг с кристалната захар и се добавят в масления крем.
Бишкотите се потапят за секунда в компота или захарния сироп - може да добавите ром в течността.
Нареждат се бишкотите на дъното и по стените на тортена форма.Сложете част от крема и сложете отгоре бшкоти. Така редувайте докато свършат продуктите. Обикновено са два слоя крем. Аз завършвам с бишкоти, защото е по-лесно да се покрие със сметана на следващия ден.

Останаха ми няколко бишкоти и малко крем, с които сътворих една мини тортичка Таралеж-албинос :).


Няма коментари:

Публикуване на коментар