сряда, 26 юни 2013 г.

Маслени сладки

Продукти:
250 гр. масло
250 гр. пудра захар
1 яйце
400гр. брашно

Може да им прибавите всякакви аромати - какао, портокалова или лимонова кора, ванилия, смес за меденки. Така винаги имате различни на вкус сладки. Идеални са за декориране.

Приготвяне:
Мекото масло се разбива със захарта. Прибавя се яйцето и аромата, който се избрали. След като маслото и яйцето се смесят добре се прибавя брашното. Тестото се сблага във фолио и се прибира в хладилника, за поне 1 час.
След това се разточва на тънка кора, върху набрашнена повърхност. Изрязват се желаните формички. Ако нямате такива, използвайте чаша. Сладките се пекат на 170-180 градуса за 8-10 минути.
Този вид сладки правих за Великден.






2 коментара:

  1. Привет, Петя! Сега откривам твоето местенце и с удоволствие ще те следвам! А тези сладки изглеждат прелестни! Със сигурност ще влязат в коледния ми сладък списък! Благодаря ти, че сподели!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Биляна :) Радвам се, че си си харесала нещо. Аз също ще правя от тях - две дози, с портокал и какао.

    ОтговорИзтриване