петък, 28 юни 2013 г.

Огретен със сини домати

Продукти:
3 големи сини домата
1 гл. лук
2-3 скилидки чесън
1200гр домати
сол, черен пипер
1/2 ч.л сух риган
1/2 ч.л захар
олио за пържене
1ч.ч настърган кашкавал
босилек за поръсване
За заливката:
2 яйца
3/4 ч.ч прясно мляко (може и сметана)
1 ч.ч настърган кашкавал
черен пипер, сол.

Приготвяне:
Нарежете сините домати, на филии. Наръсети ги със сол и ги оставете за 25-30 минути. Отцедете ги и ги запържете в мазнина до златисто. В същата мазнина после сложете ситно нарязания лук и чесън. Запържете и прибавете настърганите домати и подправките. Варете на силен огън без капак за около 15 минути. Течността трабяв да се поизпари и сложете захарта.
В тавичка сложете пласт от доматения сос. Нредете върху него половината патладжани и наръсете с босилека и част от настъргания кашкавал. След това наредете останалите патладжани, босилек и доматен сос.

Залейте ястието със заливка от разбитете яйца с млякото, кашкавала и подправките. Печете на 180 градуса за окло 40 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар