вторник, 25 юни 2013 г.

Шоколадови сладки с фъстъчено масло

Това са още едни страхотни и оригинални сладки. Попадайки на блага на Йоана, не се сдържах да http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/chocolate-peanut-butter-cookies/  - Йоана е обяснила приготвянето им стъпка по сктъпка.
не ги приготвя

Продукти за 32 бр.:
200 гр. брашно
50 гр. какао на прах
1/2 ч. лъж. сода за хляб
125 гр. меко масло
100 гр. бяла захар
100 гр. кафява захар
50 гр. фъстъчено масло с парченца фъстъци
1 яйце
2 суп. лъж. прясно мляко
1 ч. лъж. ванилова есенция - забалежка-аз ползвах обикновена ванилия на прах
За пълнежа:
80 гр. пудра захар
120 гр. фъстъчено масло с парченца фъстъци - моето беше без парчинца
3-4 суп. лъж. кристална захар за поръсване.

За шоколадовото тесто: В купа, заедно се пресяват брашното, какаото и содата.
В друга купа с миксер се разбиват маслото, двата вида захар и фъстъченото масло. Добавят се яйцето, млякото и ванилията. Всичко се разбърква до еднородна смес.
По малко се добавя сместа с брашното и се оформя меко тесто. Разделя се на 32 топки.
За пълнежа: В купа се разбива фъстъченото масло и пудрата захар, докато се образува меко тесто. Разделя се на 32 топки.
Оформяне на сладките: Взима се една шоколадова топка, притиска се така, че да се оформи диск.В центъра се слага топка от фъстъченото тесто. Краищата на диска се завиват към центъра, като покриват фъстъченото тесто.
С длани се оформя топка, като се внимава центъра от фъстъченото тесто да се запази.
Подреждат се в тава покрита с хартия за печене.
Дъното на водна чаша се потапя в кристалната захар. Захарта трябва да залепне. Ако това не стане, дъното се навлажнява леко с вода или прясно мляко.С потопеното дъно в захарта се притискат леко топките. Целта е да се залепи захар по повърхността и да се направят плоски.
Пекат се в предварително нагрятата фурна за 8 минути. Изваждат се и се оставят в тавата за 3-4 минути (все още са много меки) и тогава се изваждат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар