Хиляди благодарности на Ванчето
Продукти:
захар-1 ч.ч.
олио-1ч.ч.
мед-6 с.л.
яйца-2 бр.
сода бикарбонат-1 ч.л.
канела-2 с.л.
брашно за средно твърдо тесто
В оригиналната рецепта са прави маслен крем, с който се пълнят меденките, но аз използвам шипков мармалад. За мен така стават по-вкусни.
захар-1 ч.ч.
олио-1ч.ч.
мед-6 с.л.
яйца-2 бр.
сода бикарбонат-1 ч.л.
канела-2 с.л.
брашно за средно твърдо тесто
В оригиналната рецепта са прави маслен крем, с който се пълнят меденките, но аз използвам шипков мармалад. За мен така стават по-вкусни.
Приготовяне:
Замесва се тестото.
Разделя се на 10 топки.Всяка топка се разтегля на фитил.
Той от своя страна на 12 парчета.
Правят се топчета,които се нареждат в леко намаслена тава.
Сладките се издълбават докато са топли и ги пълня с шипков мармалад. Слагала съм и сладко от дюли, както и сливов мармалад.
С каквото и да ги напълните - меденките са превъзходни.
Не ги декорирам с шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар