петък, 28 юни 2013 г.

Шоколадов десерт лазания

Продукти:225 гр юфка
900гр сирене Рикота
1 чаена чаша пудра захар
½ чч горчиво какао
2 големи яйца
1 ½ чч шоколадов чипс или шоколад.
Кората от един портокал
1/2 чаша печен шам-фъстък
125 гр. бял шоколад

Приготвяне:
Згрейте фурната на 180 градуса. Сложете тенджера с вода да заври и сварете юфката за 1 минута.Отцедете водата и сложете макароните в куха с лед , за да спрете готвенето и ги слоете върху кърпа за да подсушите юфката.Разбъркайте рикотата, захарта, какаото и яйцата, докато се смесят добре всички продукти.Добавете шоколадовия чипс/шоколад/ с портокаловата кора. Сложете ¼ от сместа със сиренето и яйцата в тава 20х20 см.Поръсете сс шам фъстък. Сложете слой юфка и редувайте до изчерпване на продуктите. Трябва да завършите със сместа от рикота и шамфъстък. Печете 35-40 минути или докато лазанията се надигне. Извадете сладкиша и поръсете с белия шоколад. Оставете да изстине и тогава сервирайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар