петък, 28 юни 2013 г.

Домашни бонбони “Ferrero Rocher”

Оригиналната рецепта е тук: http://alia.tropot.net/2010/12/20/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B8-ferrero-rocher/ Винаги правя тези бонбони за Коледа и всеки път са превъзходни. Май почеве ми харесват от оригиналните, които се продават по магазините.

Продукти:
100гр изпечени безсолни лешници
1 ч.ч Нутела
1/4 ч.ч. ситно смляни лешници - аз не слагам!
60гр. вафлени фунийки за сладолед или пурички
250гр. натурален шоколад.

Приготвяне:
Изпечените лешници се натрошават на парчета и се разбаркват с Нутелата. Сместа се оставя в хладилника да стагне. След това се оформят топчета, които се оволват във вафлените фунийки, натрошени на прарченца. Отново престояват на хладно. Школада се разтопява на водна баня и след като се поохлади се потапят бонбоните в него. Задължително се съхраняват на хладно, защото омекват и се разкашкват.


Няма коментари:

Публикуване на коментар