600 гр захар
370мл мляко
1,5 кг, но винаги поема 2кг. брашно
170 гр масло
9 бр яйца
100гр мас
70мл. олио
90 гр. мая
ванилия, ром, стафиди, орехи и портокалови кори
Приготвяне:
Маята се ратвяря в топлото мляко и 1-2 лъжици захар. Оставя се да шупне.
Трита вида мазниа - олио, масло и мас се слагат да се затоплят, така че да се смесят.
Пресява се брашното и се прави кладенче. Изсипва се млякото с маята, селд това запова да се прибавят яйцата и накрая мазнината. Оставя се да втаса.
След това се оформя козунак, руло или кифлички.
Козуначени рула с орехов пълнеж.
Козуначено руло с мармалад
Няма коментари:
Публикуване на коментар