сряда, 26 юни 2013 г.

Козунак

Продукти:
600 гр захар
370мл мляко
1,5 кг, но винаги поема 2кг. брашно
170 гр масло 
9 бр яйца
100гр мас
70мл. олио
90 гр. мая
ванилия, ром, стафиди, орехи и портокалови кори

Приготвяне:
Маята се ратвяря в топлото мляко и 1-2 лъжици захар. Оставя се да шупне.
Трита вида мазниа - олио, масло и мас се слагат да се затоплят, така че да се смесят.
Пресява се брашното и се прави кладенче. Изсипва се млякото с маята, селд това запова да се прибавят яйцата и накрая мазнината. Оставя се да втаса.

След това се оформя козунак, руло или кифлички.


 Козуначени рула с орехов пълнеж.
 Козуначено руло с мармалад

Няма коментари:

Публикуване на коментар