петък, 28 юни 2013 г.

Сръбски сарми

Продукти:
листа кисело зеле + нарязано зеле
500 гр. кайма
1 ч.ч. ориз
400 гр. сух салам
400 гр. бекон или пушени гърди
олио
вегета
6 големи скилидки чесън
мащерка
босилек
черен пипер
черван пипер
2 дафинови листа

Приготвяне:
Половината от салама и бекона се смесват с каймата, ориза, вегетата, босилека, мащарката, черния, червения пипер и чесъна нарязан много ситно.Омесената кайма отлежава около 1-2 часа. Може първо да свиете сармите, които да отлежат.
На дъното на тенджера са слага нарязаното зеле и дафиновите листа, малко от нарязания бекон и салам, след това ред сарми. Пак се слага зеле, бекон, салам и сарми. Завършва се с нарязано зеле. Поливат се с олио, наливаме вода, която да покрива сармите. Варят се на слаб огън около 2 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар