четвъртък, 27 юни 2013 г.

Пита "Елена"

Продукти:
1 кг. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
500 мл. прясно мляко
1 с.л захар
1 с.л оцет
1 с.л сол
2 с.л олио
3 яйца
мая - колкото кибритена кутия

Приготвяне:
Замесва се тесто, което се оставя да втасал След това се разточва на голяма кора, с дебелина 2 см., намазва се с олио и се усуква на фитил. Нарязва се на парчета, които се поставят изправени в навазнена с олио тава. Втасва, намазна се с жълтък. Пече се на умерена фурна около 90 минути.

Забележка: Когато разточите кората може да сложите наронено сирене. Вижда се на първата снимка.



Няма коментари:

Публикуване на коментар