четвъртък, 27 юни 2013 г.

Канелони

Продукти:
1 кутия канелони
1-2 гл. лук, според големината им, ако са много малки може и три.
600 гр. кайма.
3-4 скилидки чесън.
1 с.л червен пипер
1 домат
чубрица
майоран
черен пипер
сол
1 консерва домати от 800 гр бруто.
босилек - хубаво е да е пресен, че е по-ароматен, но нямах и сложих сух. Стана супер.
1-2 с.л. брашно
масло около 2 с.л.
1 ч.ч. топло прясно мляко
индийско орехче.

Приготвяне:Загрявам олио в тиган или касерола и слагам доматите от консервата, като се посгъсти слагам босилека и малко сол.
След това изсипвам сос в тавичка.
Приготвям плънката с каймата:
Запържвам лука, добавям чесъна. След това каймата. Като стане на трохи слагам червения пипер и единия домат. Оставям за около 5 минути да са попържи и добавям подправките-сол, черен пипер,чубрица и майоран.
Пълня канелоните с ръка, както се пълнят чушки. Поставям канелоните върху доматения сос.
Заливам със соса бешамел:
Стопявам маслото, запържвам брашното и сипвам топлото мляко, след това подправките-сол, черен пипер и индийско орехче. Аз нямах орехче, но и без него става.
Сложих тавата в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути, след това намалих на 150 градуса за още 30 минути.
Може да се поръси с настърган кашкавал и да се запече. Аз не сложих.

Няма коментари:

Публикуване на коментар