Продукти:
1 / 2 чаена чаша какао
1/4 чаена лъжица сода за хляб
1/4 чаена лъжица бакпулвер
1/4 чаена лъжица сол
1 / 2 чаена чаша масло, меко(113гр.)
1чаена чаша захар
1 яйце
1 - 1 / 2 чаена лъжица ванилия
24 коктейл ни черешки - 1 / 2 чаена чаша полусладък шоколадов чипс - аз имах гормчив шоколад.
1/4 чаена чаша кондензирано мялко
Забалежка: аз използвах вишни, останали ми от вишновката.
Вместо чипс имах натурален шоколад, който ме свърши идеална работа.
Ванилията ми беше на прах.
Загрейте фурната до 180гр.
Приготвяне:
Смесете брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта заедно.
С миксер разбийте маслото , докато омекне, прибавете захарта и разбийте докато сместа стане пухкава. Прибавете и разбийте яйцето и ванилията. Изсипете брашнената смес и разбъркайте докато се смесят.
Направете топченца с диаметър 2.5 см. Поставете върху пекарската хартия и използвайте палеца, за да направите вдлъбнатина в центъра на всяко топче.
Отцедете черешите от сока. Забучете черешите във вдлъбнатината.
Поставете шоколадовият чипс и кондензираното мляко в малка касерола и поставете в друг съд с вода, разтопете на умерен огън като разбърквате.
Махнете от огъня шоколадовата смес и разбъркайте с 4 супени лъжици от сока от черешите, докато сместа се обедини .
С чаена лъжица изсипете от шоколадовата смес върху всяка череша без да разливате по бисквитката и хартията. Печете за 10 мин. Извадете и охладете.
1/4 чаена лъжица сода за хляб
1/4 чаена лъжица бакпулвер
1/4 чаена лъжица сол
1 / 2 чаена чаша масло, меко(113гр.)
1чаена чаша захар
1 яйце
1 - 1 / 2 чаена лъжица ванилия
24 коктейл ни черешки - 1 / 2 чаена чаша полусладък шоколадов чипс - аз имах гормчив шоколад.
1/4 чаена чаша кондензирано мялко
Забалежка: аз използвах вишни, останали ми от вишновката.
Вместо чипс имах натурален шоколад, който ме свърши идеална работа.
Ванилията ми беше на прах.
Загрейте фурната до 180гр.
Приготвяне:
Смесете брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта заедно.
С миксер разбийте маслото , докато омекне, прибавете захарта и разбийте докато сместа стане пухкава. Прибавете и разбийте яйцето и ванилията. Изсипете брашнената смес и разбъркайте докато се смесят.
Направете топченца с диаметър 2.5 см. Поставете върху пекарската хартия и използвайте палеца, за да направите вдлъбнатина в центъра на всяко топче.
Отцедете черешите от сока. Забучете черешите във вдлъбнатината.
Поставете шоколадовият чипс и кондензираното мляко в малка касерола и поставете в друг съд с вода, разтопете на умерен огън като разбърквате.
Махнете от огъня шоколадовата смес и разбъркайте с 4 супени лъжици от сока от черешите, докато сместа се обедини .
С чаена лъжица изсипете от шоколадовата смес върху всяка череша без да разливате по бисквитката и хартията. Печете за 10 мин. Извадете и охладете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар