петък, 28 юни 2013 г.

Торта Костенурка

Приготвят се 12 мъфина по избор. Аз напраних мъфини с нутела http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpabet_list=%D0%A8&id=435&name=Shokoladovi-mafini-s-Nutela

Продукти:
375 г брашно с бакпулвер
1/2 ч л сода
25 г какао на прах
100 г кафява захар
125 г разтопено масло
2 яйца, леко разбити
250 мл прясно мляко
250 г лешникова паста тип Нутела или Финети

Приготвяне:
 Формата за мъфини се намаслява.
 Смесват се сухите продукти.
 Прибавят се маслото, яйцата и млякото.
 1/3 от сместа се разпределя във формата, прибавя се по 1 с л Нутела
на всяко гнездо.
 Отгоре се разпределя останалата част от тестото.
 Пече се в предварително загрята фурна на 200-210 С около 20 минути.




















Подреждат се във форма на костунурка и се наназват с крем, който вие
предпочитате. Аз използвах крем Ванилия на д-р Йоткер за 3 минути.
Може с крем, в друг цвят да се шприцоват линийте, които да наподобят
костенурковата черупка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар