понеделник, 23 декември 2013 г.

Боб с кърначета в гювеч

Бързам да ви представя една бърза, лесна и вкусна рецепта, на която попаднах в любимото ми сп. Кулинарен журнал.

Продукти:
800 гр. родопски зрял боб от консерва (едър)- предполагам, че и с дребен ще стане. Ако имате време може и сами да си сварите боба.
400 гр. кърначета ( при мен количестваба беше двойно).
2 гл. крумид лук
4 с.л мазнина - олио или зехтин
8 печени и обелени червени чушки. Аз използвах от буркан стерилизирани.
2 ч.л универсална подправка
1 ч.л сух джоджен.

Приготвяне:
Отцедете боба (оставеет малко от водата).
Нарежете лука на полумесеци и го дапържете в мазнината. Добавете след малко чушките и пържете още 5 минути.
Добавете отцедения боб и сложете подправките. Объркайте добре. Сипете сместа в гювеч (може и в малки гюведжета да го направите).Полейте с бобената отвара, която отделихте в началото (в случай, че искате ястието да бъде по-сухо, а не тип манджа пропуснете водата.). Отгоре наредете кърначето като го завиете на спирала. 
Похлупете и  печете във фурната за 30 минути на температура 250 градуса. Преди да извадите ястието махнете капака и оставете леко да се запече.



Няма коментари:

Публикуване на коментар