вторник, 12 април 2016 г.

Орехово-Таханов сладкиш

По идея на ОРЕХОВО-ТАХАНОВИ МЕКИ БИСКВИТКИ

Продукти:
2 белтъка
1/3 чаена чаша сусамов тахан
1/4 чаена чаша мед
3-4 ванилии
1/3 чаена лъжичка канела
2 чаени чаши орехи, смлени
1 щипка сода бикарбонат

Начин на приготвяне:
В купа разбърквате тахан, мед, белтъци.Добавят се ванилията и канелата, содата и орехите. Разбърквате добре. Оставете сместа да отпочине 5-10 минути. Разстелете орехово-тахановата маса в тава покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 170 градуса и печете около 15 минути. Оставете да изстине напълно и тогава го разрежете, защото се рони.


Няма коментари:

Публикуване на коментар