неделя, 3 август 2014 г.

Сметаново парфе

Продукти:
2 опаковки бисквити "Еверест" с какао
125 гр масло
1 капачка ром
600 мл. неподсладена сметана
8 с.л. пудра захар
2 пакета желатин
5 ванилии

Начин на приготвяне:
Бисквитите направете на трохи с блендер или друг удобен за вас начин. Маслото разтопете и прибавете при трохите. Сложете и рома. Разбъркайте. Ако прецените, че маслото е малко, за да се получи стегнат блат добавете още малко. Така получената смес разпределете на дъното на тортена форма (моята е с диаметър около 30см). Сложете в хладилника.
Накиснете желатина в студена вода и след като набъбне го разтопете на водна баня. Разбийте сметаната с пудрата захар и ванилията. Прибавете желатина и изсипете върху блата от бисквити. Оставете за 1 нощ в хладилника.




Няма коментари:

Публикуване на коментар