сряда, 20 юли 2016 г.

Тарт с вишнап

Продукти:
За тестото:
230 г брашно
120 г краве масло (студено)
50 г пудра захар
2-3 бр ванилии
2 жълтъка
кората от 1 лимон

За заливката:
1 буркан от 800мл.стерилизиран вишнап (може да използвате пресни череши, кайсии, праскови). Вишнапа е по-кисел и при стерилизирането му се използва захар, която го прави приятен за кунсумация.
100 гр. сладко от вишнап- ако използвате кайсии сложете кайсиево сладко.
250 г заквасена сметана
150 г захар
2-3 бр. ванилии
200 мл животинска сметана
4 яйца
2 - та белтъка останали от тестото

Начин на приготвяне:
За тестото:
Смесват се брашното, пудрата захар, настърганата лимонова кора и ванилията. Прибавя се маслото и се меси до получаване на трохи. Добавяте се жълтъците и месенето продължава, докато се получи гладко тесто. С полученото тесто се покрива форма за тарт с подвижно дъно с диаметър 20 см. Прибира се във фризер, за да стегне тестото.

За заливката:
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се двата вида сметана и ванилията.

Сглобяване на тарта:
Студеното тесто се маже със сладкото. Отгоре се слага вишнапа и се залива със сметановата смес.

Пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.


Няма коментари:

Публикуване на коментар