петък, 27 юли 2018 г.

Крем с праскови

По идея на Бон Апети - Парфе с праскови

Продукти:
1 кг праскови
6 яйца
1 консерва подсладено кондензирано мляко
4 ч. л. желатин
Украса пожелание - бисквитки, шоколад, кайсии, малини и други.

Начина на приготвяне:
Прасковите се разполовяват, една-две от тях се обелват и се нарязват на кубчета, а останалите се пасират и се прецеждат. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбъркват в касерола с кондензираното мляко и пюрето от праскови. Готвят се на тих огън, докато сместа леко се сгъсти. Желатинът се накисва в 50 мл студена вода. След като набъбне, се разтопява на водна баня. Налива се към сместа с жълтъци. Охлажда се леко. Белтъците се разбиват на сняг и се разбъркват внимателно в сместа. Прибавят се и нарязаните праскови. Сместа се изсипва във форма с дупка в средата. Прибира се в хладилник поне за 4 часа, за да стегне. При мен не сте стегна и го сложих в чаши. Много леко и свежо кремче.

Моите бележки:
Количеството на желатина е малко и при мен стана крем с праскови вместо парфе. При следващ опит ще го удвоя.
Оставете сместа с жълтъците да се охлади почти напълно, а не леко.


Няма коментари:

Публикуване на коментар