Продукти:
1 кг. свинско месо (може да се замени и с пилешко)
250 гр. ориз
1 морков
гъби - 1 бурканче стерилизирани използвах
1 гл. стар лук
подправки: сол, черен пипер, магданоз
Приготвяне:
Сварете месото. Аз го запържвам леко и след това го варя в тенджера под налягане (от предходната вечер). Отделно се запържват лукът, морковите и гъбите, нарязани на ситно. Аз настъргах моркова. Нарежда се свареното месо в тавичка, добавят се и запържените зеленчуци.
Прибавя се оризът, но суров, без да се вари.
Ястието се поръсва с накълцания магданоз (може да се замени и с джоджен, който предпочита тази подправка). Всичко това се залива с бульона от месото в пропорция 1:3 (на 250 гр. ориз се слагат 750 мл. бульон). Пече се на 200 градуса, докато оризът попие течността.
Няма коментари:
Публикуване на коментар