неделя, 12 януари 2014 г.

Свинско ризото

Рецертата взаймствох от тук http://vashiatglas.com/news/view/7/399/ Лесно и бързо ястие. Бях доста изненадана, когато прочетох, че се пече. Аз знам, че ризото се приготвя на котлон. Не се оплаквам, стана страхотно.

Продукти:
1 кг. свинско месо (може да се замени и с пилешко)
250 гр. ориз
1 морков
гъби - 1 бурканче стерилизирани използвах
1 гл. стар лук
подправки: сол, черен пипер, магданоз
Приготвяне:
Сварете месото. Аз го запържвам леко и след това го варя в тенджера под налягане (от предходната вечер). Отделно се запържват лукът, морковите и гъбите, нарязани на ситно. Аз настъргах моркова. Нарежда се свареното месо в тавичка, добавят се и запържените зеленчуци.

 Прибавя се оризът, но суров, без да се вари.

Ястието се поръсва с накълцания магданоз (може да се замени и с джоджен, който предпочита тази подправка). Всичко това се залива с бульона от месото в пропорция 1:3 (на 250 гр. ориз се слагат 750 мл. бульон). Пече се на 200 градуса, докато оризът попие течността.


Няма коментари:

Публикуване на коментар