Незнайно по каква пичина, все отлагах пиготвянето на това толкова вкусно и ласно сладкишче.
Днес, обаче, му дойде времето и ето кой рецерта използвах Браунис с маскарпоне . Набелязала съм и още няколко, които да пробвам, но още е рано за тях.
Продукти:
За блата:
4 яйца
100 г черен шоколад
1/2 ч.ч. маскарпоне
2 пак. ванилена захар
180 г краве масло
1/2 ч.ч. какао
1/2 ч.ч. брашно
1 ч. л нес кафе
1 ч.ч. захар
За заливката:
200 мл готварска сметана
150 г млечен шоколад
100 г черен шоколад
75 г масло
1/2 ч.ч. маскарпоне (една опаковка от 250 г маскарпоне стига за целия сладкиш.)
Приготвяне:
Блат:
Шоколада и маслото се разтапят на водна баня и се оставят малко да поизстинат. Добавят се захарта, яйцата, ванилията, маскарпонето и се разбърква добре. В оригиналната рецепта пише да се разбие с миксер или пасатор за да стане хомогенна сместа, но мен ме домързя и използвах телена бъркалка и стана супер. Към тази смес се добавят сухите съставки (какао и брашно). Изсипва се в застлана с хартия за печене тавичка. Пече се на 160 градуса около 40 минути. Аз използвах дълга продълговата тавичка, но мие воже да използвате аткава с размери 20 х 20 см.
Днес, обаче, му дойде времето и ето кой рецерта използвах Браунис с маскарпоне . Набелязала съм и още няколко, които да пробвам, но още е рано за тях.
Продукти:
За блата:
4 яйца
100 г черен шоколад
1/2 ч.ч. маскарпоне
2 пак. ванилена захар
180 г краве масло
1/2 ч.ч. какао
1/2 ч.ч. брашно
1 ч. л нес кафе
1 ч.ч. захар
За заливката:
200 мл готварска сметана
150 г млечен шоколад
100 г черен шоколад
75 г масло
1/2 ч.ч. маскарпоне (една опаковка от 250 г маскарпоне стига за целия сладкиш.)
Приготвяне:
Блат:
Шоколада и маслото се разтапят на водна баня и се оставят малко да поизстинат. Добавят се захарта, яйцата, ванилията, маскарпонето и се разбърква добре. В оригиналната рецепта пише да се разбие с миксер или пасатор за да стане хомогенна сместа, но мен ме домързя и използвах телена бъркалка и стана супер. Към тази смес се добавят сухите съставки (какао и брашно). Изсипва се в застлана с хартия за печене тавичка. Пече се на 160 градуса около 40 минути. Аз използвах дълга продълговата тавичка, но мие воже да използвате аткава с размери 20 х 20 см.
Оставя се да изстине.
Заливка:
Шоколада, маслото и сметаната се разтапят на водна баня. След като позастине малко се добавя маскарпонето. Разбърква се добре докато стане хомогенна сместа и се изсипва върху сладкиша. Оставя се в хладилник за няколко часа.Преди заливката.
След като е престояло със заливката цяла нощ.
Няма коментари:
Публикуване на коментар