събота, 4 януари 2014 г.

Щрудел

Продукти:
1 пакет кори за баница Биляна
1 кг. ябълки
150 гр галета
160 гр. канелена захар - 150гр захар+10 гр канела
1ч.ч орехи нарязани на ситно
250гр. масло - ще ви остане малко от него.
стафиди накиснати в ром - пожелание. Аз не сложих.
10 мл. лимонов  сок.

Приготвяне:
Почистете ябълките и ги настържете. Полейте ги с лимоновия сок, за да не потъмнеят.
Запечете на тиган с 80гр масло галетата. Отцедете стафидите, ако ползвате. Разбъркайте ябълките, галетата, орехите и канелената захар добре.
Вземете един лист от корите и го намажете с масло. Сложете втори лист и него намажете. Разпределета отгоре от ябълковата смес. Завийте на руло и сложете в намазнена тава. Когато запълните тавата надупчета с остър нож щрудела, за да може влагата да се изпари. Намажете обилно с масло. Печете на 200 гр. до зачервяване. Не съм засичала време. Пожелание наръсете с педра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар