събота, 15 март 2014 г.

Много лесен Много шоколадов сладкиш

Открих тази рецерта на страницана в блога Шоколади.

Продукти:
150 г брашно
1 ч.ч. захар
1 яйце
 50 г масло
120 г кисело мляко
1 к.ч. прясно мляко
200 г шоколад
1 с.л. какао
1 ч.л. сода

Приготвяне:
В дълбока купа се разбиват маслото, захарта и яйцето с миксер. Към тях се добавят 1/4 от шоколада (аз добавих половината), който се настъргва, и предварително разбитите кисело и прясно мляко. Сместа се разбива много добре. Накрая се добавят предварително смесените брашно, какао и сода. Всичко се разбива с миксер до получаването на кексово тесто. Изсипва се в предварително намаслена и поръсена с брашно тавичка. Сладкишът се изпича за 50 минути при 200 градуса. Щом стане готов, се полива с останалия шоколад, разтопен с малко масло или прясно мляко.

По неяси за мен причини, когато се опитах да извадя от формата кекса, той се разпадна. Тогава го донароних и объркаш с останалия стопин шоколад и поръсих с кокосови стърготини.


Няма коментари:

Публикуване на коментар