събота, 15 март 2014 г.

Паниран кашкавал с шунка

Тази рецепта открих днес, в любимото ми списание Кулинарен журанл.
Тя е на г-жа Сашка Енчева от Шумен.

Продукти: ( това е оригиналната рецепта, аз караш малко на око)
400 гр. кашкавал
200 гр. шунка
3-4 кори за баница
30 гр. разтопено масло
2 яйца
3 с.л олио

Приготвяне:
Нарежете кашкавала и шунката на правоъгълници. одредете каикавал - шунка - кашкавал.

Разделете корите на 2 или три части - аз използвах кори Биляна, които са доста големи и всяка разрязах на 6 части. Всяка част се намазва с разтопеното масло и се поставят кашкавала с шунката. Аз ги завих като сармички.


Всяко рулца потопета в разбитите яйцата и изпържете в сгорещеното олио.





1 коментар:

  1. Петичка, поздравления за рецептите. Напоследък пак си се развихрила в кухнята :) Аз също правих подобна рецепта, само със сирена обаче.Страхотни хапки! Поздрави!

    ОтговорИзтриване