неделя, 4 януари 2015 г.

Лешникови Линцерови сладки

Опитайте тези линцер сладки и ще се влюбите в тях. Благодаря на Vania Georgieva от блога Culinary with me

Продукти:
210 гр. безсолно масло
210 гр. брашно
210 гр. безсолни, изпечени лешници
210 гр. захар
1 с.л. какао
фино настърганата кора на 1 лимон
1 с.л. лимонов сок
½ ч.л. канела
½ ч.л. фино смлян карамфил -  аз не сложих
щипка сол
2 големи или 3 малки жълтъка
сладко от сини сливи за слепване
пудра захар, смесена с 1 ванилия за поръсване

Приготвяне:
Сложете брашното и лешниците в купата на кухненския робот и с приставка нож, смелете много фино ядките. Тази стъпка е изключително  важна за консистенцията на тестото – лешниците трябва да се превърнат в нещо подобно на бадемовото брашно.  Добавете захарта, какаото, лимоновата кора, подправките и солта и направете още няколко пулса. Добавете маслото, нарязано на кубчета и отново направете няколко пулса докато всичко се смеси добре.
В купа разбийте леко жълтъците и лимоновия сок, след което ги добавете към тестото и разбийте отново. Прехвърлете тестото върху набрашнен плот и го разделете на две части, опаковайте всяка една по отделно в кухненско фолио и оставете в хладилника за около час да стегне.
Загрейте фурната на 180С  и застелете тавата  с хартия за печене.
Върху добре набрашнен плот разточете кора с дебелина 3 мм, изрежете бисквитите с подходяща форма, като на половината махате и центровете. Наредете в тавата и печете  за 10-12 минути. Охладете в тавата, а след това и върху решетка. Слепете с пасирано сладко и поръсете с пудрата захар само след пълното охлаждане на бисквитките.


Няма коментари:

Публикуване на коментар