неделя, 4 януари 2015 г.

Унгарски бадемови елхички

Продукти за сладките:
300 гр. брашно
300 гр. масло
160 гр. пудра захар
200 гр. бадемово брашно
2 с.л лимонов сок
2 с.л ром или амарето

Продукти за крема за слепване:
100 гр. бял шоколад
50 мл. течна сметана
амарето на вкус

Приготвяне:
Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавяте се бадемите, лимоновият сок, рома и брашното. Замесва се тесто, което се оставя да престои в хладилника. Разточва се кора с дебелина 4-5 мм. и се изрязват фолми с три различни размера, звездички. Пекат се в тава намазана с масло в умерене фурна.
Сложете шоколада и сметаната на водна баня да се хомогенизират. След като сместта се поохлади се сипма амарето. Разбърква се.
Сладките се слепват, като се взема най-голямата звезда, след това средната и най-накрая малката. 
Пожелание може да се поръсят с пудра захар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар