събота, 18 юли 2015 г.

Торта "Медено маскарпоне" - ІІ вид

Продукти:
1 опаковка готови блатове за торта Медовик - може да ги намерите в магазини Берьозка.
500 гр. маскарпоне
1 кутия кондензирано мляко
400 гр. течна сметана
пудра захар на вкус
меден сироп : 1с.л мед и 10 с.л. вода - може и без него.

Приготвяне на крема:
Разбиваме маскарпонето с кондензираното мляко. В отделен съд слагаме мсетаната и я радбиваме с пудрата захар. Прибавяме сметаната към маскарпонето и разбъркваме добре на ръка с шпатула.

Приготвяне на медения сироп:
Сложете меда и водата да се загреят на котлона, докато се хомогенизират.
Оставете да изстине.

Сглобяване:
Слагаме един от блатовета и го напояваме леко със сиропа. Използвайте форма със свалящи се страни. Слагаме крем и така, докато досато свършат блатовете (общо 5 на брой). Завършваме с крем.

Аз използвах само три от тях, а с останалите направих индивидуални порции в чаши.




Няма коментари:

Публикуване на коментар